Silo-Safe™ – mais

Silo-Safe™ – mais is een biologische behandeling voor snijmais. Maïskuilvoer fermenteert heel gemakkelijk, maar lijdt aan aëroob bederf dat vaak secundaire ‘gisting’ wordt genoemd. Silo-Safe™ – mais  vermindert opwarming en schimmelgroei in maïskuilvoer, wat leidt tot stabiel koel kuilvoer met goed voederwaarde waarmee de prestaties van de dieren maximaliseert. Schimmelgroei in snijmaïs kan leiden tot de vorming van mycotoxinen die de opname verminderen en ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Door de schimmelgroei te verminderen, wordt de mycotoxineproductie geminimaliseerd in met Silo-Safe™ – mais behandelde silage.

Stabiliteit

In proeven bleef de met Silo-Safe™ – mais behandelde kuil 8x langer koel dan onbehandelde maïskuil. Dit geeft stabiliteit zowel in de kuil als op de voergang.

Voorkom schimmelvorming


De sleutel tot aërobe stabiliteit in snijmaïs is het laag houden van het niveau van ‘bederforganismen’. In proeven hield Silo-Safe™ – mais het schimmelgehalte op 1/100 van het gehalte in onbehandeld kuilvoer. Schimmelgroei is de belangrijkste oorzaak van opwarming in kuilvoer.

Fermentatiecontrole

Silo-Safe™ – mais bevat zowel heterofermentatieve als homofermentatieve bacteriestammen die samenwerken om de fermentatie snel onder controle te houden en vervolgens de verhouding van azijn tot melkzuur te verhogen om bederfelijke organismen te remmen. In proeven werd de verhouding van azijn tot melkzuur verhoogd met 50%.

Silo-Safe™ – mais vermindert de enzymactiviteit in snijmais snel. Enzymactiviteit is verantwoordelijk voor energieverlies, zoals de afbraak van waardevol zetmeel. Door de enzymactiviteit snel te remmen, wordt de energie-inhoud van het kuilvoer op peil gehouden voor maximale dierprestaties.

 

Gebruik en toepassing
Silo-Safe™ – mais wordt geleverd in standaard zakjes met poeder (gevriesdroogde bacteriën) , elk sachet (100 gram) behandelt 100 ton gewas (dus ongeveer 2 ha mais).

1 zakje (100 gram) voor 100 ton gewas (2 ha mais) = € 98,- excl. btw

(bestellen kan hier of via dit bestelformulier)

Melkzuurproducerende bacteriën: 200 miljard kve/g
L. Casei
L. Brevis

keyboard_arrow_up